Zelenina, která vám vydrží

Využití podzimní zeleniny v zimním období. Jak už to bývá, každé roční období má své produkty. V zimním období se nemůžeme těšit z čerstvých voňavých jahod, které mají sladkou chuť a krásně rudou barvu. Voní už na dálku a vše svědčí k jejich požití. V zimním období si jahody taky můžete koupit, ale jejich chuť bude mdlá, neboť nemají dostatek sluníčka. Letní pěstování má lepší podmínky a proto jsou mezi produkty takové rozdíly. Mi vám dnes poradíme, jaké potraviny jsou v zimním období vhodné na konzumaci a co se z nich vše dá dělat.

Hokaido

Na podzim se dá spousta produktů ze zahrady uchovat tak, aby vám po dobu zimního období vydržela. Příkladem jsou skladované brambory ve sklepě nebo batáty, různé druhy dýní. Hokaido, giganti, máslová dýně nebo špagetová dýně. Dále lze uchovat cuketu, cibuli, česnek a další. Nejběžnější jsou právě dýně. Tento druh zeleniny je plný vitamínu a jejich chuť je stálá. Po dobu skladování se nezmění. Musí mít ovšem ideální podmínky, aby nedošlo k její znehodnocení.

využití v dekoraci

Špatným skladováním může začít plesnivět, nebo může být otlučená a místě otlaku začne hnít. Dýně jsou vyhledávaným zbožím, jak k jídlu, tak k okrase domů a interiérů. Můžete z nich dělat skvělé pokrmy, jako jsou dýňové polévky, které jsou vyhlášené z dýně Hokaido a máslové dýně. Dále ze špagetové dýně můžete mít zeleninové špagety vhodné ke zdravému jídelníčku. Můžete jimi nahradit klasické špagety. Dále lze využít dýně na pyré k masu. Můžete ho různě míchat například s celerem nebo mrkví. Jeho chuť je skvělá a vám bude moc chutnat. Tento druh zeleniny si chválí spousta kuchařů. Další potravinou, kterou si můžete užít v zimním období, jsou batáty. Jejich chuť je neměnná stejně tak u brambor, cibule a česneku. Batáty se hodí jako příloha nebo do salátů. Mají nasládlou chuť. Pečené s olivovým olejem a solí jsou skvělé. Dopřejte si zeleninu, která má skvělou chuť i v zimním období.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru