Zařizujete novou kuchyni a nevíte co vše pořídit? Není to vůbec jednoduché. Vybavit zcela prázdnou kuchyňskou linku je finančně i fyzicky náročné. Musíte jít na to systematicky. Udělejte si v tom pár základních pravidel a bodů a je nepravděpodobné, abyste na něco zapomněli. U čeho začít. Půjdeme úplně od začátku. Jako první začněte s vybavením na klasické vaření. K přípravě pokrmu budete potřebovat nějaké hrnce a pánve, abyste měli jídlo do čeho dát. Přípravné práce provádíme na kuchyňské lince pomocí prkénka a nože. Takže se rozhodně bude nějaké hodit. Ostré a kvalitní nože nesmí chybět v žádné domácnosti. Stejně tak jako misky na suroviny. Zvolíme raději větší.
Dále potřebný příbory na jídlo, ale i pomoc při vaření a ochutnávání. Nějaké zapékací mísy do trouby na pečené pokrmy. Například Zapečené brambory se bez zapékací mísy neobejdou stejně tak struhadlo na strouhání sýru. Rozhodně budeme potřebovat vařečky různých velikostí na míchání pokrmů na pánvi a hrnci, abychom nepoškrábali povrch. Stejně tak je potřebný mačkač na česnek a metlička na vyšlehání vajíček. K vaření bychom měli krásný základ. Když se podíváme na pečení a teď bereme sladkých pokrmů, bude se nám hodit větší mísa na šlehání, šlehač a kvalitní stěrka. Plechy do trouby, které se prodávají jako součást kamen. S těmito potřeby si vystačí každá kuchařka nebo kuchař. Pak už jsou do domácnosti různé vychytávky, jako kráječ na pizzu, na těsto, kuchyňský vál a váleček, který se hodí obzvlášť při vánočním pečení. Peroutko na potírání, sladkých i slaných pokrmů. Škrabka na zeleninu i ovoce. Jemné a hrubé sítko na slévání těstovin nebo menších ingrediencí.
Hlavní věcí jsou talíře, na kterých budeme jíst. A skleničky na nějaký dobrý nápoj. Hrníčky na odpolední kávičku. A to nejdůležitější skleničky na dobré víno k večernímu odpočinku.
Kuchyň má základní potřebné vybavení pro přípravu pokrmů.