Vyrazte autem do Německa a poznejte místní zábavu i kulturu


Chystáte se vyrazit letošní prázdniny do Německa? Pak se podívejte, která města stojí za vaši návštěvu, a kde je potřeba dálniční známka.

Jaká města navštívit?

Německo láká návštěvníky z celého světa na svá historická města, skvělou gastronomii, zábavná centra i krásnou přírodu. Cestování z Čech do Německa vlastním autem je pohodlné a příjemné. A po dálnici jste ve vaší vybrané destinaci za několik hodin.

Z Prahy se na hraniční přechod Rozvadov dostanete za necelé dvě hodiny. Odtamtud už se napojíte na skvěle propracovanou dálniční síť a komfortně dojedete až do své dovolenkové destinace. Co byste v Německu měli navštívit?

DZ 30 dní

Hamburk a jeho kouzelný svět miniatur

Hamburk je sám o sobě nádherné město. Pokud se sem vydáte, nezapomeňte navštívit přístavní čtvrť Speicherstadt. Najdete zde kouzelný svět miniatur. Co vás ohromí bude největší model železnice na světě, který vás pošle napříč zeměmi a kontinenty i s věrnou reprodukcí krajiny a světem fantazie.

Za zábavou jeďte do Rustu

Patříte mezi milovníky zábavních parků? A už jste slyšeli o Europa-Parku v Rustu? Jde o největší zábavný park, který je otevřen celoročně.

Romantiku nabízí hrad Neuschwanstein

Romantické duše pohladí symbol idealizované romantické architektury Neuschwanstein. Vystavěn byl bavorským králem Ludvíkem II, který se po ztrátě suverenity svého království uzavřel do vlastního světa pohádek.

DZ 10 dní

Kulturu hledejte v Drážďanech

Kultura má mnoho podob. A všechny najdete v Drážďanech. Rozmanitost drážďanských kulturních statků vám vyrazí dech.

Nejlepší cesta autem do Německa

Do Německa se dá vydat různými trasami. Nejrychlejší varianta je přes dálnice. Elektronická dálniční známka nabízí hned několik variant kuponů. Nově je od letošního března k dostání jednodenní kupon. Nejvýhodnější je asi 10 denní dálniční známka. Pokud se letošní prázdniny chystáte cestovat ještě někam, vhod vám přijde třicetidenní dálniční známka. Pro pravidelné cestovatele pak doporučujeme zakoupit roční kupon.

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru