Tentokrát se zaměříme na konvektomat, který jak se zdá skutečně nesmí chybět v žádné profesionální kuchyni. Jedná se o poměrně velké zařízení, nicméně má obrovský potenciál. Umožňuje připravovat pokrmy v páře, což na druhou stranu přináší jen kladné benefity. Pokrmy neztrácejí vitamíny a minerály v takové míře jako při běžném vaření a dokonce i chuť masa je úplně jiná. Konvektomat má mnoho podob a díky tomu uspokojí každého kuchaře. Navíc se dokonce již objevuje i v běžných domácnostech, jen má trochu jiné provedení.
Skutečný pomocník
Konvektomat Rational patří mezi oblíbené gastronomické zařízení. Není ani divu, protože je skutečně velkým přínosem pro profesionální kuchyně. Nemluvě o vysoké kvalitě připravovaných potravin, ale rovněž i malých ztrátách. Zkrátka s konvektomaty značky Rational – Frima rozhodně chybu nikdo neudělá. Snadné ovládání a další přínosné benefity, které konvektomat Rational přináší, šetří nejen čas a peníze. Vytváří rovněž prostor pro konzumaci zdravých jídel, což samozřejmě každý jedinec ocení. Díky tomu jsou konvektomaty Rational nejprodávanější značkou po celém světě, což již samo hovoří o sobě, jaké přístroje to ve skutečnosti jsou.
- Mají vysokou užitnou hodnotu.
- Jedná se o vysoce kvalitní přístroje pro velké i menší provozovny.
- Jednoduchá obsluha je další přínosné plus.
- Zaberou malou užitnou plochu a nahradí více přístrojů.
- Tyto konvektomaty jsou zárukou dlouhé životnosti a brzké návratnosti investic.
- Nechybí inteligentní technologie, která sama dokáže ovlivnit bezproblémový chod a přípravu potravin.
Pokrok jde stále kupředu
V současné době jsou v nabídce různé modely konvektomatů, které jsou sestaveny podle potřeby přesně na míru. Podle průměrné přípravy hotových jídel se dá vybrat odpovídající přístroj, který je skutečně všestranným zařízením. Elektrický konvektomat se velmi rychle stane oblíbeným pomocníkem. Za vše mluví i jeho velikost, kdy skutečně na malé ploše vám najednou vyroste velké množství kuchyňských spotřebičů, avšak v jednom velmi elegantním obalu. Navíc oplývá speciálními funkcemi. Má totiž pod neustálou kontrolou varnou komoru a díky tomu udržuje klima ve stále rovnoměrných hodnotách. Výsledkem je, že tento gastro konvektomat dosahuje rovnoměrných hodnot ve všech svých zásuvech, a dokonce s nižší spotřebou energie a vody, což se samozřejmě vyplatí.
Konvektomat se rozhodně vyplatí
Pokud jste již zjistili, co je konvektomat za pomocníka, poté je možné, že uvažujete nad jeho koupí. To skutečně není špatný nápad, protože jeho plusové hodnoty zkrátka mluví za vše. Šetří čas, prostory i náklady a výsledem je chutnější pokrm. Některé lepší konvektomaty jsou nastaveny na vaření přes noc, což se spojením nočního levnějšího proudu, je opět jen další benefit. V podstatě je velmi zajímavé, jak funguje konvektomat, který umožňuje tepelnou přípravu pomocí horkého vzduchu, horké páry nebo i libovolnou kombinací a to i v širokém rozpětí teplot. Ty jsou mezi 30°C až třeba do 300°C. Samozřejmě záleží na modelu, ale není problém na jedné ploše připravit maso, přílohy a dokonce i moučník a to bez rizika, že by se smíchaly vůně nebo chutě, což je skutečný pokrok ve vaření.
Ideální pomocník do kuchyně přesně na míru
Pokud nemáte zkušenosti s konvektomatem, poté je lepší se poradit například i s výrobcem, jak vybrat konvektomat přímo pro svoji profesionální kuchyni. Jen s takovým přístrojem se bude pracovat jedna radost. Mezi velmi zajímavé modely se řadí konvektomat Rational iCombi Classic, který se hodnotí jako výkonný a produktivní přístroj vyhovující pro běžný chod kuchyně. Dále Rational iCombi Pro, který zase vyniká 50% vyšší produktivitou, je plný zajímavých funkcí a dobu vaření dokonce zkracuje o 10 %, což rovněž stojí za úvahu.
S pořízením konvektomatů chybu neuděláte nikdy. Investice vám zvýší zisk i návratnost zákazníků.